onsdag 13 juni 2007

Dubbelmoral i FN

När Israel använder våld för att bekämpa terrorister som ofta attackerar civila inne i Israel anklagas de vanligtvis för att använda överdrivet mycket våld.


När Libanon använder våld för att bekämpa terrorister får den libanesiska regeringen FN:s fulla stöd. Detta trots att det på några dagar har dött ca 140 människor i striderna, åtminstone ett 20 tal av dem civila.Dessutom har de flesta av de 31,000 invånarna i Nahr el-Bared tvingats fly.


Enligt http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=22863&Cr=leban&Cr1=# säger ordföranden för Säkerhetsrådet, ambassadör Johan Verbeke, att FN ger sitt fulla stöd till den libanesiska regeringen och armén.


Varför ger FN inte sitt entydiga och fulla stöd till den israeliska regeringen och armén när den bekämpar terrorister som beskjuter den israeliska staden Sderot med raketer? Idag landade en av raketerna intill en skola.

Daniel

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Daniel för att du börjat med "Israelnyheter" . Det behövs en balans i rapporteringen om vad som sker i Mellan-Östern. Som det är nu så vinklas nyheterna till Israels nackdel - vad det än är fråga om.

Shalom broder!
Loffe