onsdag 4 juli 2007

Hamas sommarläger - stridsutbildning för barn

"Hamas hjälper till att skapa en kultur av hat och hämnd. De tar död på barns oskuld genom att tvinga dem att genomgå militärutbildning och de lär barnen att hata. De vill använda dessa barn för att bekämpa sitt eget folk i framtiden." Dethär är ett citat från ett uttalande av Fatah där de kritiserar Hamas sommarläger för barn i åldern 8-17år. Fatah anklagar vidare Hamas för att de "kidnappar" och "hjärntvättar" barnen.
Sommarläger för barn har under många år ordnats av både Fatah och Hamas. Stridsutbildning har också tidigare varit en del av programmet. Det som fått Fatah att reagera är antagligen att sommarens läger inte bara lär barnen att hata judar och amerikaner, nu är också Fatahanhängare fiender.
Palestine Press Agency (Fatah) skriver att lägren hålls på avstängda områden i Gaza för att familjerna inte skall veta vad som pågår. Under tidiga morgontimmar får barnen lära sig hantera automatvapen och handgranater.
Khaled Abu Toameh skriver i Jerusalem Post om hur en del föräldrar i Gaza hämtat hem sina barn från lägren när de upptäckt vad undervisningen går ut på. Rekryteringen har skett i moskéer och i reklamen har det endast talats om undervisning i islam.

Inga kommentarer: