onsdag 31 oktober 2007

EU understöder anti-israelisk verksamhet

EU och dess medlemsstater har i många år gett stöd till Israels motståndare. Detta skriver Manfred Gerstenfeld i Jerusalem Post. Gerstenfeld har skrivit fyra böcker om Europas förhållande till judar och Israel.
Även Finland finns med i artikeln, Finland har nämligen betalat miljoner för nya palestinska skolböcker. Att betala för skolböcker låter bra men i dethär fallet är det fråga om skoböcker som lär barnen att hata judar och Israel. Läs en rapport om palestinska skolböcker här.
Svenska SIDA påstås också stöda extrema anti-israeliska organisationer.
EU:s understöd till de Palestinska Myndigheterna var under många år ett direkt stöd till Arafat, pengar betalades delvis in på hans privata konto.Efter påtryckningar och undersökningar krävs det numera bättre redovisning vart pengarna går.
Här nedanför finns två exempel på organisationer som fått understöd av EU.Det är våra skattepengar det är fråga om.
En utförligare rapport finns på NGO Monitors websida

I EU:s regler för till vem understöd skall betalas sägs det bl.a. att mottagarna skall arbeta för fred, tolerans och ickevåld, verksamheten skall helst inte vara politisk utan praktisk.

The Palestinian Centre for Human Rights (PCHR) fick 2004 293.000 euro i understöd.PCHR arbetar bl.a. för att avskaffa dödsstraffet,vilket är legitimt och bra.Men samtidigt motarbetar och demoniserar organisationen Israel. PCHR har i FN anklagat Israel för etnisk rensning, apartheidpolitik och extrem rasism. Vidare har organisationen uppmanat till ekonomiska sanktioner och en nedgradering av de diplomatiska relationerna med Israel inklusive inom områden som sport,utbildning och kultur .

MIFTA är en annan grupp som fått pengar av EU.Gruppen tog aktiv del i Durbankonferensen där de bl.a. anklagade Israel för kolonialism, apartheid och rasism.Gruppen har också publicerat påhittade intervjuer, bl.a. lagt följande ord i Sharons mun:Jag svär att jag kommer att bränna varje palestinsk barn som föds i detta område...(citatet är alltså en fabrikation)

Här hittar du en blogg som berättar lite mer om hur finländska pengar använts.

Flera av de organisationer som får understöd uppfyller helt klart inte EU:s egna krav på mottagare.

Inga kommentarer: