onsdag 6 februari 2008

HBL håller fast vid sin linje

Idag kan man i HBL läsa rubriken "Nio dödades i israeliska anfall". I artikeln berättas att nio Hamas medlemmar dödats. HBL hänvisar till Hamas-TV (det kan knappast betrakatas som en pålitlig källa) och rapporterar att flera dödades under bön.
HBL anser det värt att citera en opålitlig källa och rapportera om vad de dödade Hamasmännen gjorde när de dödades. Däremot nämner man inte med ett ord vad raketbeskjutningen av Sderot förorsakade för skador. (Jag skrev en del om det i gårdagens blogg.) HBL nämnde bara att en armétalesman uppgett att anfallet var ett svar på raketbeskjutningen av Sderot.

Vi får se om HBL i morgon rapporterar något om dagens Kassamraketer som skadade två barn (2 och 12 år gamla) som lekte i en lekpark utanför daghemmet/skolan i kibbuts Be'eri i västra Negev och om de tre raketerna som sköts mot Ashkelon (en stad med 100.000 invånare) igår kväll. Även Sderot attackerades idag bl.a. en direktträff på ett bostadshus.
Kanske de istället väljer att rapportera att Israel angrep en raketavfyrningsramp och skadade fyra Hamasmän.

Att bara rapportera om skadorna på den palestinska sidan är ett effektivt sätt att leda läsarnas sympatier i en viss riktning.
Eftersom raketbeskjutningen mot civila mål i Israel är ett klart brott mot internationell lag och Israel är skyldig att försvara sina medborgare kunde man förvänta sig att HBL skulle ha en annan vinkling, men icke.

Inga kommentarer: