torsdag 7 augusti 2008

Nya palestinska flyktingar

Al-Jazeera medger brott mot etiska regler
Nyhetskanalen Al- Jazeera ordnade en födelsedagsfest för den frigivne terroristen Samir Kuntar. Som en följd härav hotade Israel med att bojkotta Al- Jazeera. Nu medger Al-Jazeera att de bröt mot sina egna etiska regler i programmet med Kuntar.
Det var inte första gången som Israel protesterade mot Al-Jazeeras nyhetsbevakning men det är ovanligt att protesterna leder till resultat.

Palestinska flyktingar
Senaste veckosluts oroligheter i Gaza mellan Hamas och Fatah krävde 11 dödsoffer och ca 90 skadade, av dem sägs åtminstone 12 vara under 15 år.
Närmare 200 Fatahmedlemmar flydde över gränsen till Israel.Detta var en upprepning i liten skala av vad som hände när Jordanien tog till vapen mot PLO 1970. Palestinierna flydde för sina liv över gränsen till Israel.
Det är intressant att se att när palestinierna hotas av sina egna flyr de till fienden Israel för att rädda sina liv.
Striderna står inte enbart mellan Hamas och Fatah, det är även olika klaner som står i strid med varandra och detta gör situationen mycket komplicerad.
Bloodshed in Gaza

Melanie Phillips skriver om den märkliga situationen:
"Palestinier som har som mål att förinta Israel flyr från andra palestinier som har som mål att förinta Israel in till Israel, som ger dem skydd och läkarvård, medan deras egen president som anklagar Israel för att vägra ta emot palestinska flyktingar vägrar att ta emot dessa flyktingar som flyr palestinsk våld..."

Hamas vägrar låta representanter för mänskorättsorganisationer besöka de fängslade Fatahmedlemmarna av vilka en del även torteras enligt uppgifter från Palestinian Center for Human Rights.

Egypten upptäckte tunnlar
Den senaste veckan har egyptisk polis upptäckt 20 tunnlar mellan Egypten och Gaza. Tunnlarna används till att smuggla allt från vapen, bränsle och knark.

Inga kommentarer: