söndag 1 februari 2009

TT (FNB) låter fantasin flöda i nyhetsrapport

Jag läste med förundran FNB:s artikel (FNB-TT) om debatten i Davos mellan Turkiets premiärminister, Arabförbundets ledare, FN:s generalsekreterare och Israels president.
TT:s utsände har låtit fantasin flöda och artikeln innehåller lögner, som var och en själv kan konstatera om de jämför artikeltexten med filmupptagningen från händelsen som kan ses på Youtube.
FNB-TT: "Erdogan talade om barnen som dödats under kriget i Gaza och avbröts av Peres som undrade hur Erdogan skulle reagera om det regnade raketer över Istanbul."

Erdogan avbröts inte en enda gång under sitt inlägg, varken av Peres eller någon annan.

FNB-TT:"Erdogan krävde, men fick inte, förlängd repliktid. Medan han ilsket hotade med att aldrig mera komma till Davos rafsade Erdogan därefter ihop sina papper och lämnade debatten."

Som enda deltagare krävde Erdogan att få uttala sig en andra gång, "bara en minut" sade han upprepade gånger på engelska. Han fick nästan två och en halv minuter men fick inte sagt något vettigt. Bland annat beklagade han att publiken hade applåderat efter Peres anförande.Därefter lämnade han tillställningen.

Haaretz:Erdogan: My anger over Gaza directed at Israeli government, not Jews

Inga kommentarer: