fredag 26 juni 2009

Var skall judarna bygga och bo?

Har Israel en överenskommelse med USA om att fortsatt byggande i bosättningarna på västbanken är tillåtet? Meningarna är fortfarande delade.
Obama och hans regering kräver ett totalt stopp och säger att det inte finns någon överenskommelse. Obama vill alltså förhindra att judar som redan i flera generationer bott på västbanken/ i Judéen och Samarien bygger nya bostäder för sina barn. Obama har fått stöd av bl.a Frankrikes president.
Under historiens lopp har judarna tvingats att flytta på sig otaliga gånger, men i dag har vi en situation där världens ledare vill förhindra att judarna bygger och bor i sitt historiska hemland.
(Judéen och Samarien hör till judarnas historiska hemland, området hör definitivt till det landområde som Gud enligt Bibeln gett till judarna och dess utom ger stadgarna för Palestinamandatet judarna rätt att bosätta sig i området.)
'US, J'lem had agreement on settlements'

Hillary Is Wrong About the Settlements
"The U.S. and Israel reached a clear understanding about natural growth."
Författare: Mr. Elliott Abrams, a senior fellow for Middle Eastern Studies at the Council on Foreign Relations, handled Middle East affairs at the National Security Council from 2001 to 2009.

Byggandet i bosättningarna ger arbete åt mer än 12.000 palestinier. Palestinierna förtjänar betydligt bättre när de arbetar åt israeliska bolag. Dessa arbetare är inte vidare förtjusta i världens krav på stopp för byggandet vilket för dem skulle betyda arbetslöshet.
Jerusalem Post skriver: Palestinians want to build settlements

Inga kommentarer: