måndag 4 juli 2011

Palestinierna håller fast vid sina krav

Trots att palestinierna utsätts för påtryckningar från USA för att inte gå till FN för att få ett erkännande verkar de inte backa från sina krav.
De palestinska ledarna lägger nu fram sina gamla krav som ett villkor för att inte gå till FN.
I fall omvärlden (Kvartetten = FN, EU, USA och Ryssland) kräver att Israel drar sig tillbaka till vapenstilleståndslinjen från 1949 (vilket strider mot FN-resolution 242) och kräver att allt byggande stoppas i bosättningarna på västbanken samt i östra Jerusalem (som är en del av Israels huvudstad) kan palestinierna tänka sig att inte gå till FN och istället påbörja förhandlingar.
Israels regering vägrar gå med på dessa förhandsvillkor och vill starta förhandlingar utan förhandsvillkor. Det skulle ju vara dårskap av Israel att göra eftergifter redan innan förhandlingarna inleds utan att få något i gengäld.
PA says it'll drop UN bid if Israel accepts 67 lines

De palestinska myndigheterna har råkat in i en ekonomisk kris. Det ekonomiska understödet från omvärlden har minskat och nu klarar man inte av att betala ut lönerna. De palestinska myndigheterna är helt beroende av stöd från omvärlden för att klara ekonomin.
As donations dry up, PA forced to cut June paychecks

Inga kommentarer: