måndag 2 januari 2012

Palestinierna verkar inte intresserade av förhandlingar

Inför mötet mellan israeliska och palestinska representanter i Amman i morgon har palestinierna ännu en gång klargjort att de inte kommer att gå med på fortsatta förhandlingar om inte Israel går med på deras förhandsvillkor.
Ingenting verkar alltså ha förändrats.
Hamas och en del andra palestinska organisationer har motsatt sig och fördömt det planerade mötet.
De palestinska ledarna planerar att i slutet av månaden starta en omfattande internationell kampanj mot Israel med målet att isolera Israel från det internationella samfundet.
Man planerar  bland annat att försöka få FN:s säkerhetsråd att fördöma byggandet av israeliska bosättningar  och få till stånd sanktioner mot Israel.
Man skall också försöka få internationella domstolen i Haag att ta upp anklagelser om krigsförbrytelser mot Israel.

Om de palestinska ledarna vill skapa förutsättningar för en tvåstatslösning, där Israel som judarnas hemland och Palestina som de palestinska arabernas hemland skall leva i fred med varandra, borde kanske de palestinska ledarna försöka vidta några positiva åtgärder istället för att försöka skada Israel på den internationella arenan.

Men faktum är väl att de palestinska ledarna (PLO, Hamas, PA)  aldrig eftersträvat en permanent tvåstatslösning.Allt tal om en tvåstatslösning från deras sida är bara ett steg i riktning mot att förinta den judiska staten Israel.
Framtiden får utvisa om jag har fel i min bedömning.


Palestinians plan diplomatic steps to put Israel under 'international siege'

 

Palestinians: Peace talks require halt to Israeli settlement construction

Inga kommentarer: