torsdag 2 augusti 2012

Arabernas situation i Israel

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men wooooow så smarta..

Hur dum är människan och tro allt det på videon.
Ja men aafan att det finns Araber som är JUDAR & KRISTNA.
Hur konstigt är det, plus israel betalar pengar så gärna för att dra folket som är förrädare och spioner på sin sida och ge dom information och stå emot sina egna länder. israeler är terrorister och rasister mördare och utan respekt. Muren finns fortfarande så prata inte skit. En dag kommer Palestina gå tillbaka till Palestinska händer. Välrden kollar men ingen rör på sig! huh

Daniel sa...

Videon berättar om en kristen arabisk flicka från Haifa som tjänstgör i israeliska armeén. Det är inte vanligt men hon är inte den enda, många araber tjänstgör frivilligt i IDF. Det är ingen hemlighet.
Videon berättar om de många arabiska parlamentariker det funnits under Israels historia. Ett välkänt faktum för alla som följt med Israels utveckling.
Videon ger exempel på hur Israels tagit hand om flyktingar. Ett välkänt och omdebatterat ämne i Israels idag.
Naturligtvis finns det araber som är kristna. Arab behöver inte betyda samma som muslim. Ca 10 % av de israeliska araberna är kristna. Det samma gäller på västbanken. Även i Egypten utgörs ca 10 % av befolkningen av kristna(araber).
Jag valde att publicera kommentaren ovan främst för att den visar på det omotiverade hat som möter Israel. En del bryr sig inte om att kritisera och ta reda på fakta utan Israel " är terrorister och rasister mördare och utan respekt."