torsdag 20 september 2012

EU-parlamentets näst största grupp vill förhindra handelsavtal med Israel

EU-parlamentets näst största grupp socialisterna (Socialists & Democrats) vill förhindra att Israels handelsavtal med EU uppgraderas.
Enligt gruppen kunde även produkter från bosättningarna komma i åtnjutande av förmånerna. Uppgraderingen borde enligt gruppen fördröjas i två år med hopp om att Israel skulle ändra sin politik angående Gaza,bosättningarna och fredsprocessen.
Gruppen säger att israeliska produkter som producerats på palestinska områden är olagliga handelsvaror.

Det är synd att personer som sitter på så höga poster som EU-parlamentariker gör är så okunniga om vad de uttalar sig om.

Israel har för flera år sedan dragit sig ut ur Gaza för att låta palestinierna sköta sig själva. Palestinierna använde möjligheten till att mer eller mindre dagligen skjuta raketer mot den israeliska civilbefolkningen.Detta medför att Israel måste vidta vissa åtgärder för att skydda sig.
Jag är säker på att om Bryssel skulle beskjutas med ett par raketer dagligen skulle betydligt hårdare metoder användas för att få slut på beskjutningen än vad Israel använt.
Går Hamas som styr Gaza med på de krav internationella samfundet ställt, dvs avstår från våld och terrorism och godkänner ingångna avtal med Israel, då ändras också Israels inställning till området.

När det gäller bosättningarna befinner de sig på områden som enligt internationella avtal från San Remo konferensen och reglerna för Palestina mandatet klart ger judarna rätt att bosätta sig på. Därmed är bosättningarna inget problem i juridisk mening.

Israel säger och har sagt att man är beredd att inleda fredsförhandlingar när som helst utan förhandsvillkor.
Detta borde S&D gruppen vara nöjd med. Nu verkar gruppen ställa sig på palestiniernas sida och  kräva att Israel  går med på de palestinska förhandsvillkoren.

Gruppen talar om israeliska produkter som producerats på "palestinska områden" .Bosättningarna befinner sig inte på palestinska områden eftersom det inte har funnits och inte finns någon palestinsk stat. Bosättningarna befinner sig på områden som getts till judarna för att de där skall återupprätta sin nationalstat. .Palestinska områden, ett palestinskt territorium uppstår först efter att Israel och palestinierna i förhandlingar kommit överens om vilka områden som judarna överlåter åt palestinierna.

Inga kommentarer: