måndag 5 november 2012

Balads valkampanj i The Guardian

"De nuvarande arabiska medlemmarna i Knesset, de bara ökar på motsättningarna mellan folkgrupperna genom sitt agerande", detta sade Aatef Karinaoui i en intervju senaste vecka.
I går fick man ett exempel på vad Karinaoui syftade på. Det arabiska partiet Balads parlamentsledamot Jamal Zahalka skrev en insändare i brittiska The Guardian med rubriken: It's time for sanctions on Israel.
Det är förståeligt att en representant för Balad inte har så mycket sympatier för högerpartiet Likud och dess samarbete med utrikesminister Avigdor Liberman och hans parti Yisrael Beytenu.
Men i en demokrati är det väljarna som får bestämma vem som skall styra, det är något som Jamal Zahalka verkar glömma bort. Istället för att vända sig till väljarna och presentera ett alternativ till Likud/Yisrael Beytenu vänder sig Zahalka till den internationella pressen och förespråkar sanktioner mot Israel.
En åtgärd som knappast  förbättrar Zahalkas, Balads, de israeliska arabernas eller Israels situation.
Det verkar som om Aatef Karinaoui skulle ha rätt i sitt påstående.

Zahalka: Whoever wants a just peace and to prevent looming wars, whoever wants to put an end to the crimes committed by occupation, whoever wants to combat racism, must help in imposing sanctions.

MK Zahalka calls for foreign sanctions on Israel (Jerusalem Post)

Inga kommentarer: