måndag 7 april 2014

Man förhandlar fortfarande om fortsatta förhandlingar

Israeliska och palestinska delegationer satt i går kväll i möte för att försöka komma överens om fortsatta förhandlingar, men utan resultat.
Parterna skall träffas på nytt i kväll men det är svårt att se någon väg framåt.Palestinierna är så fräcka i sina uttalanden att det torde stå klart för alla att de inte kommer att kompromissa om något.
Palestinierna tycker att de har kompromissat tillräckligt när de "redan gett upp 78% av sitt land till Israel".
Det måste vara totalt omöjligt att föra förhandlingar med palestinierna när de inte bryr sig om fakta!
Palestinierna har aldrig haft något eget land så det är en omöjlighet att de skulle ha avstått land till Israel.
Israel och judarna har däremot enligt internationell lag rätt till Judéen och Samarien förutom naturligtvis till nuvarande Israel. Det är Israel som är beredd att avstå från områden för att en palestinsk stat skall bildas.
Från början ingick för övrigt även det område som i dag är Jordanien i det område som gavs till judarna för att de där skulle återupprätta sin stat men Storbritannien gav ca 80% av området till araberna och Jordanien bildades.
Palestinierna beskyller också Israel för att komma med nya krav men i verkligheten är det palestinierna som kommit med en hel rad nya krav.

Palestinians: Israel exploiting peace talks crisis to make further demands

US says Israel, PA hold 'serious' meeting in bid to revive peace process 

Läs också:
Blaming Israel for the collapse of the peace negotiations  (Isi Leibler Jerusalem Post)
"... All signs indicate that the moribund peace process has now formally collapsed.
Few Israelis will be surprised. The Obama administration was repeatedly cautioned that pressuring Israel and appeasing the intransigent Palestinians would only result in greater demands on Israel. That is precisely what happened. After Israel succumbed (unwisely, in my opinion,) to US Secretary of State John Kerry’s pressure to release 100 mass murderers in order to “bribe” the Palestinians to merely agree to negotiate, what did we get in return?..."

Inga kommentarer: