torsdag 5 juni 2014

EAPPI-programmet granskas

Tidningen Kirkko ja Kaupunki (finskspråkig) skriver tre sidor om Kyrkans utlandshjälp och EAPPI- programmet som sänder "opartiska" frivilliga till de palestinska områdena för att rapportera om israeliska brott mot palestiniernas mänskliga rättigheter.
Det konstateras bland annat att EAPPI programmet har kopplingar till flera terroristorganisationer och att de palestinska myndigheternas brott inte rapporteras trots att observatörerna borde vara opartiska.
Artikeln är läsvärd och finns på sidorna 11-13 på följande länk:Taistelu Israelista 

Betecknande för Kyrkans Utlandshjälps inställning är ett uttalande av dess ledare Antti Pentikäinen:"Israel lever i illusionen att den kan uppnå fred genom att förlita sig på våld".
Pentikäinen är lika dåligt informerad när det gäller de palestinska kristnas situation, han har inte hört om att de skulle förföljas av den muslimska majoriteten.
När ledaren inte känner till grundläggande fakta kan man inte förvänta sig särskilt mycket av rapportörerna som organisationen utbildar och sänder ut.
Ett stort problem känner Pentikäinen i alla fall till och det är finländska kristna som skriver och protesterar mot hans organisations politik.

Här en länk till en analys av kristnas problem i Mellanöstern. De palestinska självstyrelseområdena finns med i analysen:
Middle Eastern Christians: Battered Violated, and Abused, Do They Have Any Chance of Survival?

Inga kommentarer: