fredag 13 juni 2014

Muslimska stater protesterar mot Australien

Flera muslimska stater visar att de inte tål att höra sanningen.Diplomater från bland annat Indonesien, Egypten och Saudi-Arabien protesterar mot Australiens beslut att inte längre kalla östra Jerusalem för "ockuperat territorium" och hotar med handelsbojkott. En signal till alla världens stater: Acceptera vår syn på saken eller vi straffar er.

Men faktum är att Australien har rätt. De områden som vanligtvis kallas för ockuperade palestinska områden är omstridda områden som det förs förhandlingar om och som Israel har minst lika goda skäl att göra anspråk på som palestinierna.

"Det bör inte vara och kommer inte att vara den australienska regeringens politik att beskriva områden som det förhandlas om med ett så dömande språkbruk säger Australiens justitiekansler George Brandis."

Palestinian envoy: Australia trade at risk with Islamic nations over east Jerusalem policy
 According to Abdulhadi, trade boycotts against Australia could be implemented if the government in Canberra upholds what he called its "isolated" stance, which the Palestinians and Jordan have already protested,  summoning Australian diplomatic representatives over the issue...

Inga kommentarer: