måndag 23 juni 2014

Spännt vid gränsen till Syrien

Sökandet efter de kidnappade israeliska pojkarna fortsätter.
 Det kan noteras att YLE TV - nyheterna hade ett reportage i går som behandlade IDF:s räder i sökandet efter pojkarna. YLE betecknade de kidnappade pojkarna som "försvunna" inte "kidnappade".

IDF poised to reduce raids on Hamas, will continue large-scale search for teens 

Tre dödsoffer på ett dygn ( | av Paul Widén)

Israeliska åklagarmyndigheter måste ta ställning till om det finns orsak att ställa den arabiska knessetmedlemman Haneen Zoabi inför rätta efter att hon mer eller mindre försvarat kidnappningen.
Zoabi har också anklagat Mahmoud Abbas för att svika sitt folk eftersom han har fördömt kidnappningen.
En av de palestinska ledarna, Amin Maqboul, sa igår att största delen av den palestinska befolkningen stöder kidnappningen av de israeliska ynglingarna. Det är mycket möjligt att han har rätt, opinionsundersökningar visar nämligen att över en tredjedel stöder terrorattacker riktade mot civila i Israel så det är troligt att ännu fler stöder kidnappningar.

Dödligt angrepp från Syrien 

 En fjortonårig israelisk pojke, Muhammad Karaka, som första dagen av sommarlovet följde med sin pappa i en civil lastbil dödades av en anti-tank missil som sköts från Syrien i går.

Israel har svarat hårt och bestämt på beskjutningen. Israel har tidigare beskjutits från Syrien men då har det varit fråga om misstag och inga allvarliga skador har uppstått. Nu attackerades antagligen medvetet ett civilt fordon och ett barn dödades.
Israeliskt flyg och artilleri har slagit till mot nio mål i Syrien, tre syriska soldater uppges ha dödats.
Premiärminister Netanyahu varnade vid ett möte i Knesset att Israel kommer att slå tillbaka om någon försöker skada landet.
"We demonstrated strength overnight versus the Syrian army that took action against us and if there is a need, we will use more force. We will continue to take forceful action against anyone who harms us or attempts to harm us," Netanyahu said.

Inga kommentarer: