torsdag 28 augusti 2014

Verklighetsflykt bland palestinska ledare

En av ledarna för PLO, Hanan Ashrawi,  har i palestinsk TV igen gett uttryck för den palestinska åsikten att judarna inte har någon historia i landet Israel.
Ashrawi kommenterade ett uttalande av Obama och säger att det är farligt när Obama använder ett ordval som antyder att han antagit en extrem sionistisk syn, det vill säga han pratar om judarnas återkomst till landet och en judisk stat.


PLO Executive Committee member Hanan Ashrawi: "Look at the most dangerous thing that Obama said to [New York Times journalist] Thomas Friedman. Once again, he [Obama] has adopted the discourse of Zionist ideology. He adopted it when he came to this region, speaking about the Jews' return to their land, and that this is a Jewish state, the Zionist dream, and so on. Obama's adoption of the discourse of extremist Zionist ideology and his turning it into a basis for political decision-making is dangerous."
[Official PA TV, Aug. 10, 2014]




Hamas ledaren Khaled Mashaal säger att kriget i Gaza inte var den sista konflikten mellan Israel och Hamas men en milstolpe på vägen till målet.
Vidare:
- Vi kommer inte att kompromissa.
- Det här kriget tvingades på oss (när Hamas sköt 100 -  tals raketer mot Israel)
- Att återuppbygga Gaza är den fria världens skyldighet (Hamas startar krig och omvärlden skall betala och snygga upp efter dem)
- Alla palestinier i Gaza och alla palestinier i världen har del i denna seger
Hamas leader Mashaal says latest Gaza conflict with Israel not the last

De palestinska myndigheterna/Fatah/PLO som styrs av Mahmoud Abbas säger att man kommer att anhålla av FN:s säkerhetsråd att de skall göra upp en tidtabell för ett israeliskt tillbakadragande från västbanken till vapenstilleståndslinjen från 1949.
Ifall säkerhetsrådet inte gör som palestinierna vill kommer de att vända sig till Internationella brottmålsdomstolen för att ställa de israeliska ledarna till svars för" krigsförbrytelser" som utförts under den senaste Gazaoffensiven. (Det verkar som om de inte skulle inse att palestinierna, genom Hamas, utan tvivel gjort sig skyldig till krigsförbrytelser när de beskjuter civila mål i Israel.Däremot är det inte troligt att Israels åtgärder mot Hamas skulle kunna klassas som krigsförbrytelser)
PA to tell UN: Force Israel out of W. Bank, or we'll seek war crimes charges in The Hague 

En av de stora orsakerna till att det inte blir fred mellan Israel och de palestinska araberna är att de palestinska ledarna inte utgår från verkligheten utan skapar en egen "drömvärld" och agerar utifrån den.


Inga kommentarer: