måndag 30 oktober 2017

Dagens dos av dåliga nyheter

IDF sprängde idag en attacktunnel som sträckte sig från Gaza in på israeliskt territorium. Med hjälp av ny teknologi kan Israel upptäcka tunnlar som grävs vid gränsen till Gaza. Det rapporteras att flera medlemmar från både Islamsk Jihad och Hamas dött i sprängningen. (Det är ingen dålig nyhet att tunneln upptäcktes och sprängdes, däremot nog faktumet att tunnlarna fortfarande byggs.)

IDF BLOWS UP HAMAS TUNNEL REACHING INTO ISRAELI TERRITORY

Netanyahu hails ‘breakthrough technology’ in discovery of Hamas attack tunnel


Palestiniernas premiärminister  Rami Hamdallah kräver igen att Storbritannien ber om ursäkt för Balfourdeklarationen. Om några dagar är det 100 år sedan  Storbritanniens utrikesminister Arthur James Balfour sände det berömda brevet till judiska ledare där han förklarade att Storbritannien ställer sig positivt till bildandet av en judisk stat i Palestina. (Palestina var det område som Storbritannien erövrat från Turkiet, ett område som i dag utgörs av Israel, inklusive Gaza och västbanken, och Jordanien.)
Palestinska ledare har även tidigare framfört liknande krav och även hotat med att väcka åtal mot Storbritannien på grund av Balfourdeklarationen.

PA PRIME MINISTER TO UK: APOLOGIZE FOR BALFOUR


En före detta premiärminister i Nederländerna, Dries van Agt, har indirekt jämfört Israels agerande med Nazitysklands. Van Agt är en gammal Israelhatare och uttalandet är därför inte speciellt förvånande.
Det anses allmänt att det är fråga om antisemitism när man jämför Israel med nazisterna.

DUTCH EX-PM COMPARES ISRAELI ARRESTS OF PALESTINIANS TO NAZI PRACTICES

Iransk diplomat och imam talar om förintandet av Israel och förnekar Förintelsen. Uttalandena gjordes i en moske i Nya Zealand redan i juni men har nu börjat cirkulera på nätet.

WATCH: IRANIAN DIPLOMAT, IMAM CALL FOR DESTRUCTION OF ISRAEL

UNESCO:s 39:nde generalkonferens öppnades i dag i Paris. Dagen till ära delade Förenade Arabemiraten ut en gåva till alla staters delegationer... utom till Israel.
Förenade Arabemiraten har annars också varit aktuell de senaste dagarna eftersom israeliska idrottsmän som tävlat där inte fått höra Israels nationalsång och inte se Israels flagga hissas  när de vunnit medalj.

In fresh snub, UAE gives medals to all UNESCO members but Israel




Inga kommentarer: