onsdag 13 december 2017

"Jerusalem Palestinas eviga huvudstad"

Jerusalem är och kommer för alltid att vara Palestinas huvudstad sade Mahmoud Abbas när OIC (Organization of Islamic Cooperation) samlades idag Istanbul. Det är den fantasivärld som Abbas lever i . Men när han återvänder från Istanbul så åker han till Ramallah inte Jerusalem, det är verkligheten.
Tyvärr hjälper EU Abbas att leva kvar i sin fantasi. EU:s "utrikesminister" Federica Mogherini har i samtal med Abbas ännu en gång försäkrat att EU arbetar för att Jerusalem skall vara en delad stad.
Man kan fråga sig vad som är logiken i EU:s inställning, som dessutom strider mot de internationella avtal som flera europeiska stater varit med och undertecknat (San Remo deklarationen och stadgarna för Palestina mandatet).
Om EU vill arbeta för att fred skall uppnås i området är det ju väldigt ologiskt att kräva att en nybildad palestinsk stat skall få till huvudstad den stad som redan är huvudstad i Israel. En sådan inställning kommer aldrig att leda någon vart.
Varför är det så viktigt att palestinsk stat skall få Jerusalem till huvudstad? Är det så att judehatet i grunden är så starkt att man helt enkelt inte kan gå med på att judarna återfår sin urgamla huvudstad?

Det är också intressant att se vem det är  som är mest högljudd i sina fördömanden av USA:s beslut. Det ger en fingervisning om beslutet var rätt eller inte.

- Turkiets president (i praktiken diktator) hör till dem som inte sparat på orden. Det är också han som sammankallat OIC till krismöte. Erdogan struntar i allt som har med mänskliga rättigheter att göra och han har satt tusentals personer som han betraktar som hot i fängelse. Erdogan stöder ivrigt terrororganisationen Hamas.

- Iran fördömer naturligtvis USA, det har man gjort i snart 40 år. Iran är den största sponsorn av terrorism i Mellanöstern, kanske i hela världen. Hizbollah i Libanon och Hamas och Islamsk Jihad i Gaza är beroende av Irans stöd. Iranska ledare kommer regelbundet med uttalanden om att Israel skall förintas.Mänskorättssituationen i Iran hör till de sämsta i världen.

Mahmoud Abbas fördömer USA och säger sig härefter vägra att ha något med USA att göra när det gäller fredsförhandlingar. Abbas är långvarig ledare för PLO en av de mest framträdande terroristorganisationerna under 1900-talets senare hälft. Han är också ordförande/president för den palestinska myndigheten som ger livslångt ekonomiskt stöd till varje palestinier som angriper en jude och hamnar i israeliskt fängelse.

Hamas en terroristorganisation med mål att utplåna Israel.

Hizbollah en terroristorganisation med samma mål som Hamas men med en betydligt större militär makt. Hizbollah är t.ex. starkare än Libanons armé och styrs av Iran.

Det är till detta gäng som EU så välvilligt sällar sig.

Om man är av annan åsikt än de ovan nämnda så kanske man är på rätt sida.

Abbas says no future US role in peace process, threatens to void past agreements

MOGHERINI: JERUSALEM SHOULD BE SHARED BETWEEN ISRAELIS AND PALESTINIANS

Islamic leaders urge recognition of East Jerusalem as ‘Palestine’s capital’
De islamska staterna säger att USA:s erkännande är juridiskt ogiltigt men samtidigt erkänner de själva att Jerusalem är Palestinas huvudstad.
Det är tydligen fler än Abbas som lever i fantasivärlden.

Inga kommentarer: